Návrh jednofázového asynchronního motoru s pomocnou fází

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce má za cíl seznámit se základními poznatky o jednofázových asynchronních motorech, jejich odvození od motorů trojfázových a základy postupu výpočtu a návrhu jednofázových asynchronních motorů s kotvou nakrátko. Základ návrhu a výpočtu je tvořen klasickými postupy pro trojfázové motory nízkého napětí, 50 Hz
This master’s thesis’s target is to introduce the basic findings about single-phase asynchronous motors, their derivation from three-phase motors and the basics of a computation process and a concept of a single-phase asynchronous squirrel cage motor. The inbeing of this concept and the computation is created by classical processes for three-phase motors with a low voltage, 50 Hz.
Description
Citation
SCHLESINGER, P. Návrh jednofázového asynchronního motoru s pomocnou fází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentoval diplomovou práci na téma návrh jednofázového asynchronního motoru. Popsal vlastnosti a konstrukci jednofázového asynchronního motoru. Vysvětlil momentovou charakteristiku tohoto typu motoru. Popsal způsoby zapojení jednofázových motorů. Uvedl způsoby získaní záběrného momentu. Shrnul výhody a nevýhody zmíněných řešení. Student odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO