Systém pro ověření vlastností senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem typů elektronických transformátorů proudu a napětí, zvolením vhodné metodiky a vývojem měřícího softwaru pro zkoušku přesnosti při teplotních cyklech. Měřící software je realizován v programovém prostředí LabVIEW verze 8.2. První část je určena pro seznámení se s tématem. Ve druhé části jsou uvedeny druhy senzorů, popis jejich funkce a jejich vlastnosti. Třetí část je zaměřena na seznámení se s programovým prostředím LabVIEW. Čtvrtá část se zabývá zapojením napájecí a měřící části obvodu. V páté části jsou uvedeny použité přístroje a přípravky V šesté části je popsána metodika měření. Sedmá část popisuje funkce programu a jeho ovládání. V osmé části jsou stanoveny nejistoty měření. V poslední deváté části jsou uvedeny příklady použití programu.
The purpose of this thesis was to study the properties of electronic current and voltage transformers, choose the method for temperature cycle accuracy test and the development of the measuring software. Measuring software was realized in LabVIEW version 8.2. The first part describe the topic of this thesis. The second part describes various kinds of sensors and describtion of functions and specifications. The third part describe programming system LabVIEW. The fourth describe design of connection supply and measurement part of circuit. The fifth part describes used instruments. The sixth part is about used methods measuring. In the seven part is the description of the functions of this program and its control. In eight part is evaluated measurement uncertainty. In the last part are shown examples of the application program.
Description
Citation
NĚMEC, O. Systém pro ověření vlastností senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Student odpověděl na položené otázky oponenta a na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO