Návrh softwarového modulu trenažéru přistání na padákovém kluzáku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh softwaru pro simulaci přistání na paraglidingovém křídle. Tedy vývoj matematického modelu popisujícího závěrečnou fázi letu a přistání. Model zahrnuje vliv všech ovládacích prvků (řídící šňůry, speed systém, náklon sedačky). Součástí práce je popis realizace v jazyce C# se všemi zdrojovými kódy.
The aim of this diploma thesis is software designed to simulate landing of the paragliding wing. It means the development of the mathematic model describing the final stage of flight and landing. The model comprises the effects of controls (brakes, speed bar, weight-shifting). One part of the thesis is the description of the implementation in C# language with complete source codes.
Description
Citation
ŠULC, D. Návrh softwarového modulu trenažéru přistání na padákovém kluzáku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student v prezentaci představil diplomovou práci. Na závěr presentace předvedl praktickou ukázku funkčnosti software trenažéru padákového kluzáku i s videoprezentací reálného použití. Po přečtení posudků vedoucího diplomové práce a oponenta diplomové práce odpověděl na tři otázky položené oponentem. Tyto odpovědi komise hodnotila jako zodpovězené. Dále student odpovídal na otázky týkající se jeho diplomové práce položené jednotlivými členy komise. Komise jeho vystoupení hodnotila jako zdařilé s cenným přínosem ve formě praktické realizace předmětu práce s možností snadného navázání v procesu dalšího rozvoje software. Celé vystoupení hodnotila komise jako výborné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO