Vliv koncových skupin kapalných oligobutadiénů na dielektrická spektra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává a sleduje základní vlastnosti oligobutadiénů KRASOL LB od firmy Sartomer a jeho funkčních koncových skupin. Zkoumání probíhá dielektrickou relaxační spektroskopií za použití elektrodového systému Agilent 16452A jehož pomocí se měří přechodová kapacita a ztrátový činitel pomocí kterého je možné vypočítat jak relativní permitivitu ‘ tak i ztrátové číslo “ tohle se měří vše v závislosti na frekvenci a teplotě.
The bachelor works discourses about atributes of KRASOL LB oligobutadiens by Sartomer industries and KRASOL LB’s final groups. The research proceed by dielectric sweep spectroscopy using electrode technology Agilent 16452A that is used for gauge of transtition capacity and dissipation factor, by which we are able to enumerate both relative permittivity [‘] and figure of loss [“]. Every gauge depends on frequency and temperature.
Description
Citation
VILHELM, O. Vliv koncových skupin kapalných oligobutadiénů na dielektrická spektra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky oponenta 1. Které další vlastnosti, mimo složek komplexní permitivity, by měly být sledovány pro získání úplného přehledu o zkoumaném materiálu při řešení možností aplikací v technické praxi? Otázky komise 1. Na jakém měřícím přístroji jste prováděl měření? 2. Probíhalo měření vzorku automaticky? Jaký systém pro automatizaci měření jste využil? 3. Jakým způsobem by bylo potřeba upravit elektrodový systém, aby se ve vzorku nevyskytovali vzduchové bubliny?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO