Studie membránového čerpadla s lineárním motorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této diplomové práce je studie membránového čerpadla s lineárním pohonem. Jako lineární pohon byl použit lineární motor. Práce je podložena teoretickými výpočty čerpadla a jeho konstrukčními návrhy. Taktéž obsahuje optimalizaci sacího, resp. výtlačného, ventilu pro čerpadlo, vytvořené pomocí programu pro výpočtové modelovaní proudění. Práce je doplněna základním pohledem na různé druhy čerpadel na základě rozdělení na hydrodynamická a hydrostatická čerpadla. Následně je uveden přehled čerpadel užívaných k čerpání krve.
The content of this master‘s thesis is a study of diaphragm pump with linear drive. Linear motor was used as the linear drive. Thesis is well – founded by theoretic calculation of pump and its design draft. Likewise, the thesis includes optimalization of suction, or pressure, valve for pump, created by using computer fluid dynamics software. Thesis is complemented by basic view of different types of pumps based on the classification by hydrodynamic and hydrostatic pumps. Subsequently, the preview of blood – flow pumps is presented.
Description
Citation
DUBOVÝ, Ľ. Studie membránového čerpadla s lineárním motorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jan Vrbka, DrSc., dr. h. c. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Franc, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Skoták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO