Vliv rušení EKG signálu na kompresi algoritmem SPIHT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá analýzou signálů EKG se zaměřením na možné typy rušení, která se v tomto signálu mohou vyskytnout. Tato rušení autor blíže rozebírá a popisuje jejich realizaci v programovém prostředí MATLAB. Představuje algoritmus SPIHT a jeho možnosti. Následně popisuje aplikaci tohoto algoritmu na signál EKG zarušený jednotlivými typy rušení, pomocí navrženého generátoru rušení, a zkoumá vliv algoritmu SPIHT na dané typy rušení. V závěru hodnotí dosažené výsledky.
The thesis provides an analysis of the ECG signal, focusing on the possible types of interference occuring in the signal. These types of interference are closely examined and their realization in the MATLAB programming environment is characterized. The SPIHT algorithm is introduced and the possibilities of its use are discussed. Futher, the application of this algorithm to the ECG signal containing individual types of interference generated by means of the designed interference generator is described and the impact of the SPIHT algorithm on the specific types of signal interference is analyzed. Finally, the obtained results are evaluated.
Description
Citation
BARTOŠOVSKÝ, P. Vliv rušení EKG signálu na kompresi algoritmem SPIHT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Šenkyřík (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Dr. Vondra se zeptal na uvedení jednotky v grafu prezentovaném studentem. Student jednotky doplnil a vysvětlil. Prof. Provazník se ptal na kmitočet síťového rušení, student otázku zodpověděl a rozvinul.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO