Výroba součásti Trubka objemovým tvářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh technologie výroby redukční části trubky. Výroba zadané součásti je na základě výpočtů a simulace navržena na jednu operaci, při níž je provedeno rozšíření i napěchování. Pro výrobu je pomocí výpočtů navržen nástroj upnutý na hydraulickém lisu ZHW 40. K přípravě polotovaru je použito řezání kotoučovou pilou.
Propose of this thesis is designing production technology of reducing part of tube. The production of requested part is designed on the base of calculations and simulation in one operation. This operation contains widening and squeezing. There is designed on the base of calculations a tool fixed in hydraulic press ZHW 40 for the production. To prepare a semi-product is used cutting by slitting saw.
Description
Citation
GRUFÍK, L. Výroba součásti Trubka objemovým tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Oto Barborák, CSc. (člen) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl dotazy vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly položeny ještě následující dotazy: 1. Jaký vliv má průběh deformační rychlosti na tvařitelnost. 2. Jaký je důvod tvařitelnosti materiálů. 3. Deformace výbuchem. 4. Výraz gumová pryž v práci, rozdíl mezi gumou a pryží. 5. Vyčíslení nepřímých nákladů v práci. 6. Vyčíslení zisku v páci, čistý zisk. 7. Konstrukce navrženého přípravku, použitý materiál. 8. Doba dosažení bodu zvratu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO