Monitoring provozu fotovoltaické elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o teoretických poznatcích Fotovoltaiky. Největší výhodou pro získávání energie je v dlouhé době nevyčerpatelný zdroj Slunce. Tento pohled je důležitý v době, kdy se stále více zemí stávají energeticky závislými a kdy může dojít k vyčerpání fosilních paliv. Práce má seznámit s principem fotovoltaiky a jejím praktickém využití pro fotovoltaické elektrárny. Praktická část je zaměřená na monitoring provozu fotovoltaické elektrárny. Vyhodnocuje se okamžitý střádavý výkon, celková energie dodávaná do sítě a porovnává se s teoretickými hodnotami. Bakalářská práce by měla pomoci při zjišťování chyb, které mohou vést k energetickým ztrátám.
This Bachelor work is dealing with theoretical knowledge of Photovoltaic. One of the great advantage of Photovoltaic is inexhaustible resource in long-time period – The Sun. This approach is especially important in todays world when more and more countries are becoming energetically dependent and may run out of fossil fuels. Bachelor work shall introdukce the principle of Photovoltaic, it's practical use for photovoltaic power stations, further it’s classification and types of constructions. The practical part is focused on monitoring the operation of photovoltaic power. Evaluate the instantaneous AC power, the total energy supplied to the network and compared with theoretical values. Bachelor thesis should help in detecting errors that can lead to energy losses.
Description
Citation
STŘÍPEK, M. Monitoring provozu fotovoltaické elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Když budu vlastníkem fotovoltaické elektrárny, nebylo by pro mě spíše potřebná hodnota výkonu v kWh než v kWp?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO