Připravenost obyvatelstva na mimořádné události a krizové situace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato práce je zaměřena na připravenost obyvatelstva na mimořádné události a krizové situace. Schopnost zvládnout tyto událostí by mělo být pro všechny obyvatele a obce jednou ze základních priorit. V této práci je zhodnocen současný stav v podmínkách České republiky a v místě mého trvalého bydliště. První část práce popisuje obecné zásady připravenosti. Druhá část se zaměřuje na jednotlivé mimořádné události a způsoby, jak se při těchto situací chovat. V závěru jsou uvedeny návrhy ke zlepšení současného stavu připravenosti obyvatelstva spolu s vyhodnocením anonymních dotazníků, zaměřujícími se na zvládání mimořádných událostí.
This bachelor thesis is focused on preparedness of Citizens for Emergencies. Ability to manage these events could be one of the preferences for inhabitants and communities. In this study is assessment the current state in the Czech Republic and in my place of residence. The first part describes the general principles of preparedness. The second part is focused on the individual extraordinary event and the method how to behave in thesexc situations. The conclusion includes suggestions to improve the current state of preparedness of citizen, together with evaluation of anonymous questionnaires which are focusing on the management of extraordinary event.
Description
Citation
LICHEVNÍKOVÁ, N. Připravenost obyvatelstva na mimořádné události a krizové situace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Krizové řízení a ochrana obyvatelstva
Comittee
doc. Ing. Jaromír Novák, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (člen) prof. Ing. Gustav Šafr, DrSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Zahradníček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se studentka vyjádřila k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO