Návrh rekonstrukce traťového úseku Rapotice - Náměšť nad Oslavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout úpravu geometrických parametrů koleje a rekonstrukci železničního svršku a spodku v úseku železniční tratě Rapotice – Náměšť nad Oslavou. Úsek začíná v km 19,2 napojením na začátek výhybky číslo 5 do železniční stanice Rapotice a končí v km 22,2 po překonání ocelového mostu a průběžným kolejovým ložem. V rámci práce bylo vyřešeno odvodnění tratě a rekonstrukce přejezdů a byla navržena technologie provádění prací. Součástí práce bylo prověření možnosti zvýšení rychlosti v dotčeném úseku.
The aim of this bachelor thesis was to propose a change of track geometrical parametres lining and levelling and a reconstruction of railway superstructure and substructure in the track section Rapotice – Náměšť nad Oslavou. The track section starts at the 19,2 km point of turnout number 5 to the railway station Rapotice and ends at the 22,2 km mark after crossing a steel bridge with a continuous rail bed over the Chvojnice river. The thesis deals with railway drainage, reconstruction of railway crossings and provides a work technology proposal. Study of speed increasing in the track section was solved in the thesis too.
Description
Citation
ZAPLETAL, T. Návrh rekonstrukce traťového úseku Rapotice - Náměšť nad Oslavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO