Návrh vyvedení výkony z fotovoltaického zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje problematiku fotovoltaických elektráren z hlediska vyvedení výkonu elektrické energie části transformační stanice 22/0,4kV. V první části je jednoduše popsán software, který je možné při návrhu použít. Druhá až čtvrtá část pojednává a samotném návrhu trafostanice, jak z hlediska jejího přístrojového vybavení, tak i z hlediska výpočtů pro návrh a dimenzování vodičů. Poslední část se důkladně zabývá revizí navrženého rozvodu a všech zařízení s ním souvisejícím.
This bachelor thesis describes questions of photovoltaic power output of the part of distribution substation 22/0,4kV. The first part is focused on the simple description of sotware, which can be used in the design. The second and the fourth part deals with the actual design of substation, in the terms of its instrumentation, calculations for design and conductor sizing. The last part deals with the thorough check of the proposed power distribution and all the related equipment.
Description
Citation
ROZMARÍN, J. Návrh vyvedení výkony z fotovoltaického zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Severín (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student přednesl bakalářskou práci na téma Návrh vyvedení výkony z fotovoltaického zdroje. Práce je přehledně zpracována do pěti kapitol. Student podrobně popsal návrh vyvedení výkonu, použitý transformátor, rozvaděč NN a VN, kabelové vedení, jištění a ochrany. Student dobře využil svých zkušeností z praxe, dobrou orientaci v normách ČSN a jejich uplatnění. Otázky oponenta zodpověděl a na otázky zkušební komise reagoval hbitě a správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO