Elektronický informační panel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu elektronického informačního panelu. Panel je propojen s PC pomocí USB. Data jsou převedena z USB pomocí převodníku na vstup mikroprocesoru. Tyto data jsou zpracována a zobrazena na grafickém lcd displeji. Během bakalářské práce jsme pokračovali s realizací elektronického informačního panelu. Při návrhu jsme použili mikrokontrolér firmy Atmel. Dále obvod reálného času od výrobců Epson. Jako zobrazovací jednotku jsme použili grafický LCD displej firmy Powertip. Dle návrhu jsme sestavili a oživili informační panel. Po úspěšném oživení jsme sestavili program pro mikrokontrolér. Je napsán v jazyce C, pomocí prostředí AVR studio 4.
This thesis dealt with concept of electronic informative board. The board is connected PC via USB. Data are converted from USB using converter to input microprocessor. These data are processed and displayed on graphic lcd display. During bachelor's thesis we're resumed with realization electronic informative board. We used a microcontroller from Atmel. Futher, we required a real-time circuit from manufacture Epson. For the imaging unit we used a graphic LCD display from copany Powertip. Following the design we compiled and revived a hardware part of the device. After a succesfull revive, we compiled a program for microcontroller. It was written in programming language C, with use of compiling enviroment AVR studio 4.
Description
Citation
KAKÁČ, T. Elektronický informační panel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO