Rám výtahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na několik částí osobního elektrického trakčního výtahu. Hlavním úkolem je navrhnout koncepci rámu pro výtahový stroj Sassi Toro s odkláněcí kladkou pro nosnosti 1000 až 1600 kg. Je nezbytné provést výpočet trakční schopnosti na hnacím lanovém kotouči stroje. Na základě těchto hodnot jsme schopni určit maximální rozteč nosných lan mezi hnacím kotoučem a odkláněcí kladkou.
This bachelor´s thesis is oriented around several parts of electrical traction passenger lift. The main task is to design the conception of lift frame for the lift machine Sassi Toro with a deflector for a loading capacity of 1000 to 1600 kilos. It´s necessary to make a calculation of traction on driving sheave of machine. On the base of these values we are able to asses a maximum ropes distance between the driving sheave and deflector.
Description
Citation
SEJÁK, J. Rám výtahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Alexander Sikora, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO