Vliv tloušťky jádra šroubovitého vrtáku na silové poměry při vrtání.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na praktické zkoušení standardních šroubovitých vrtáků a vrtáků s novou geometrií CZ 002, CZ 004. První část je věnována krátkému popisu historie, stávajícího stavu a především, rozboru stěžejní normy DIN 1414-1. Další část se zabývá popisem zkoušky silového zatížení a jejím, především grafickým, vyhodnocením. Poslední část práce je věnována zkoušce geometrické přesnosti vrtaných otvorů.
The Bachelor's thesis is focused on the practical tests of standard spiral drills with a new geometry CZ 002 and CZ 004. The first part is devoted to a short description of a history and current state of the art and in particular, the analysis of core according to the standard DIN 1414-1. Another part deals with the description of the test loading. The last part of the work is devoted to test the geometric quality and precision of the bored holes.
Description
Citation
KLIMEK, P. Vliv tloušťky jádra šroubovitého vrtáku na silové poměry při vrtání. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Vysvětlete pojem podbroušení šroubovitých vrtáků? 2. Proč se podbroušení používá a jakým způsobem pomáhá v technologii vrtání? 3. Popište geometrii vrtacího nástroje. 4. Proč se konstrukce šroubovitých vrtáků zastavila v bodě, kdy je ve špičce vrtáku silné jádro? 5. Strana 27; "Měření bylo prováděno v předem stanoveném intervalu (6 a 11), proto jsou hodnoty aritmetických průměrů i rozkmitů hodnotami diskrétními." Vysvětlete pojem "diskrétní hodnoty" a proč jsou hodnoty aritmetických průměrů i rozkmitů hodnotami diskrétními? 6. Mění se geometrie hřbetu při podbrušování vrtáku (vrtacího nástroje)? 7. Jaký je vliv tloušťky šroubovitého jádra na silové poměry? Byla matematicky popsána? 8. Jaký vliv mělo zeslabení jádra na kroutící moment nástroje? 9. Vyjmenujte základní způsoby podbrušování vrtáků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO