Frézování vnitřních závitů na tělesech vstřikovacích jednotek Bosch

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se v úvodu zabývá různými druhy výroby závitů (zvláštní důraz je kladen na výrobu vnitřních závitu), odlišnými druhy nanášení otěruvzdorných povlaků metodami PVD a CVD, popsání jejich hlavních výhod a nevýhod. Poté jsou v práci vysvětleny jednotlivé mechanizmy a formy opotřebení nástrojů s povlaky. V druhé části diplomové práce je provedena analýza součas-ného stavu výroby vnitřních závitů u vysokotlakých zásobníků firmy Bosch a ná-sledně pomocí elektronového řádkovacího mikroskopu porovnáno 6 odlišných závitových fréz.
At the beginning of this diploma thesis I describe the production of different types of threads (with special emphasis on the production of internal threads), then I discuss different types of application of abrasion resistant coating by PVD and CVD, I describe their main advantages and disadvantages. Further, this diploma thesis explains particular mechanisms and forms of tool wear on tool with coating. In the second part of this diploma thesis the analysis of the current status of the production of internal threads in the Rail (high-pressure chamber) is made. In the last part I compare six different threads cutters by the use of a scanning electron microscope
Description
Citation
KRČÁL, P. Frézování vnitřních závitů na tělesech vstřikovacích jednotek Bosch [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (člen) doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. (člen) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta i dalších členů komise. Jak se provádí "odpovlakovávání"? Proč některé firmy toto odpovlakovávání neprovádějí? Je prováděn metalografiský rozbor fréz, které jdou na přebroušení? Jaká doporučení ohledně problémů s přeostřováním byste uvedl? Jak vzniká "nárůstek"-klastr? Jak je řešen stav hřbetu nástroje? Není mu věnována žádná pozornost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO