Webová správa databáze bibliografických citací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvořit webové rozhraní pro práci s bibliografickými citacemi. Projekt byl vyvinut, aby usnadnil vkládání bibliografických záznamů v autorských dílech. Systém umožňuje vkládání, vyhledávání a správu bibliografických citací. Také je možné citace exportovat do rtf, xml, html a databázového bib souboru a tyto soubory dále využívat. Formát citací respektuje obě české normy ČSN ISO 690-1 a ČSN ISO 690-2. Celý systém je založen skriptovacím jazyce PHP ve verzi 5, který se užívá pro tvorbu dynamických webových stránek. Systém má grafické uživatelské rozhraní, tedy je snadno použitelný. Webové rozhraní je plně funkční a připravené pro použití nejenom pro autory odborných publikací, ale i pro studenty.
The aim of this master´s thesis was to create a web interface for working with bibliographic quotations. This whole project was created to easy writing bibliographic quotations in author´s piece. The system allows inserting, searching and managing bibliographic quotations. These quotations can also be exported into four types of files : RTF, XML, HTML, a database bib file. The czech norms CSN ISO 690-1 and also CSN ISO 690-2 are fully supported. Whole the system is based on language like PHP which is used for developing dynamic web pages. The system contains graphical user interface, which is simple to use. The web interface is fully functional and it is ready for using by autors of scientific publications or students in schools.
Description
Citation
DANĚK, J. Webová správa databáze bibliografických citací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Káňa (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Václav Pfeifer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
1. Jak by jste zabránili vkládání dat do vstupního pole spam robotem? 2. Proč si myslíte že jednoznačný identifikátor proměnného pole typu text je lepší jak jednoznační ID typu integer?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO