Projekt průmyslové elektroinstalace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt obsahuje seznámení s problémy průmyslové instalace, která pojednává nejen řešení světelných a zásuvkových obvodu, ale i technologickou (motorickou) instalaci. Ta řeší problém připojení a ovládaní technologických zařízení, jako jsou například motory. V projektu je obsažena výkresová dokumentace, která obsahuje jak dispozici celého objektu, tak zapojení motorů do rozvaděče, ovládacích skříní a řídícího systému.V projektu je dále řešen silový rozvod z rozvaděče k samotným motorům včetně ovládání. Silový okruh ve výkresové dokumentaci je znázorněn pomocí jednopólového schématu a ovládací okruh je znázorněn pomocí liniového schématu. Rozmístění technologických zařízení, hlavního rozvaděče a kabelových tras je zobrazeno v dispozici. Celý projekt je rozebrán v technické zprávě, která se odkazuje na platné normy ČSN.
This project deals with problems of industrial installation for luminous and drawer circuit and technological (motor driven) system also. Then is been described a technological system for connection and control problem of electrical machine. Then is described a drawing documentation includes disposal whole object, electrical machine connection into the switchboard, control boxes and control system. The next part contains a power circuit distribution from switchboard to all facilities including control system. The power circuit is shown in drawing documentation by the single-line diagram and the line scheme for control circuit. The technological equipments distribution includes main switchboard with cable trays are shown in disposition. In the technical report is described a whole project which advert on valid specification of ČSN.
Description
Citation
KYTLICA, J. Projekt průmyslové elektroinstalace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma: Projekt průmyslové elektroinstalace. Student popsal problematiku projektování elektroinstalací. Prezentoval projekt průmyslové elektroinstalace a návrh s umístěním rozváděče HMR1. Vytvořil kompletní návrh elektroinstalace zahrnující technickou zprávu. Popsal typy použitých kabelů a tras při projektování v průmyslových objektech. Prezentoval samotné provedení elektroinstalace na jednopólových a liniových schématech a detailně je popsal. Uvedl rozložení přístrojů a zapojení ovládací skříně. V závěru prezentace uvedl výkresovou dokumentaci a výkresovou dokumentaci. Student odpověděl na dotazy oponenta a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO