Kategorizace mobilních jeřábů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání mobilních věžových jeřábů. Tyto jeřáby s horizontální věží, na které je umístěn vertikální výložník, jsou zpravidla samovztyčné a mají podvozek, na kterém se mohou ve složeném stavu pohybovat. V úvodu je uvedeno rozdělení podle druhu podvozku a konstrukce samotného jeřábu. Dále jsou v práci popsáni nejdůležitější výrobci těchto jeřábů a jejich vyráběné modely. V tabulkách je pak srovnání jednotlivých modelů, nebo celých řad modelů ve vybraných parametrech.
Bachelor’s thesis focuses on the comparison of mobile tower cranes. These cranes with a horizontal jib, which is located on the vertical tower, are usually self-erecting and have a chassis where can to move when are folded. The introduction gives a division according to a type of the chassis and a construction of the crane itself. Further, there are described the most important manufacturers of the cranes and their manufactured models. The tables show the comparison of different models or whole series of models in selected parameters.
Description
Citation
JONÁK, V. Kategorizace mobilních jeřábů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO