Snižování hluku počítačů obkládáním stěn zvukoizolačními materiály a regulací otáček ventilátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá šířením hluku v počítačové skříni, vyzařováním hluku do okolí, vlivem tvaru geometrie a velikosti počítačové skříně na vyzařovaný hluk z počítače, vlivem umístění ventilátoru v počítačové skříni na vyzařovaný hluk z počítače. Dále se práce zabývá snižováním hluku vložením zvukově absorpčního materiálu do počítačové skříně a vlivem polohy počítače v pracovním prostředí na hluk sledovaný v místě posluchače. Analýza šíření hluku počítače byla řešena metodou konečných prvků v prostředí programu Ansys 13.
This thesis deals with the distribution of noise in the computer case and radiation into the neighborhood. Influence of geometrical shape and size of the computer case on radiated noise from the computer was investigated as well as effect of placement of the fan. Reducing noise by using sound absorbing material into computer case and result of the suitable position of the computer in the working environment were also tested. Simulation of the noise diffusion and effectivity of anti-noise equipment was executed in Ansys FEM program.
Description
Citation
KUNOVSKÝ, M. Snižování hluku počítačů obkládáním stěn zvukoizolačními materiály a regulací otáček ventilátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student v prezentaci představil diplomovou práci. Po přečtení posudků vedoucího diplomové práce a oponenta diplomové práce odpověděl postupně na dvě otázky položené oponentem. Tyto odpovědi komise hodnotila jako zodpovězené. Dále student odpovídal na otázky týkající se jeho diplomové práce položené jednotlivými členy komise. Ta hodnotila jeho vystoupení jako velmi dobré.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO