Využití 3D CAD systémů v silnoproudé elektrotechnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na nové možnosti modelování a tvorbu výkresové dokumentace v programu Autodesk Inventor Professional a tvorbu animací v Inventor Studiu. Navazuje na semestrální projekt, který se nazýval Parametrické CAD systémy v silnoproudé elektrotechnice. Cílem práce je zhodnotit novinky programu Autodesk Inventor 2009 Professional s ohledem na jeho předchozí verze. V druhé části je popisován postup tvorby výkresové dokumentace včetně její praktické realizace. Na závěr je popsáno prostředí a možnosti pro tvorbu animací pomocí Inventor Studia. Pro výslednou animaci byl použit model synchronního generátoru typu 1FJ4 firmy Siemens Electric Machines s.r.o.
This bachelor’s work focuses on the new modeling options, the creation of drawing documentation in the Autodesk Inventor Professional software and also on animation creation in Autodesk Inventor Studio as a follow-up to the semestral project called Parametric CAD Systems in Heavy Current Electrical Engineering. The aim of this work is to evaluate innovations in Autodesk Inventor 2009 Professional with regard to its previous editions. The second part deals with procedures used for creating drawing documentation including its practical implementation. The final part describes animation options and tools offered by the Inventor Studio software. The final animation was made by means of 1FJ4 synchronous generator model from Siemens Electric Machines s.r.o.
Description
Citation
SEDLÁČEK, P. Využití 3D CAD systémů v silnoproudé elektrotechnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Jan Krejčí (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci na téma "Využití 3D CAD systémů v silnoproudé elektrotechnice". Během obhajoby student popsal novinky v programu Autodesk Inventor 2009, postup tvorby výkresů a popis vytváření animace. Po obhajobě student odpověděl bez problému na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO