Komunikační systémy s digitálními modulacemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje možnostem konstrukce laboratorního přípravku generujícího základní typy digitálních modulací. V teoretickém popisu jsou vysvětleny základní pojmy týkající se digitálních modulací a také základní pojmy ohledně přímé digitální syntézy, kterou používá přípravek pro svoji funkci. Vlastní návrh laboratorního přípravku je připojen v příloze. Technická dokumentace je obsahem příloženého CD.
The purpose of this semestral project is to explain the basic issues of simple digital modulations through the creation of simple digital modulations using direct digital synthesis. It begins with a short review of digital modulation theory and the theory about direct digital synthesis. All the technical documentation is attached, including schematics and boards of functional modulator.
Description
Citation
SPÁČIL, J. Komunikační systémy s digitálními modulacemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Filip Janovič (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Bylo by možné navržený modulátor s mikrokontrolérem a DDS syntezátorem upravit i pro modulování signálu M-QAM? Proč? Do jakých kmitočtů přípravek pracuje? Student zodpověděl všechnz kladené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO