Tester operačních zesilovačů typu 1458

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se snaží vhodnými prostředky popsat vývoj zařízení určeného k testovaní OZ typu 1458. Vývoj je spojen s teoretickou přípravou potřebnou k budoucí aplikaci získaných poznatků. Tyto poznatky jsou dále prezentovány v podobě vhodně zvolených metod měření a výběrem součástek plnících požadovanou funkci. Dochází ke spojování jednotlivých celků a vytváření koncepce budoucího testeru OZ 1458. Z koncepce testeru v podobě logicky spojených bloků dochází k tvorbě elekrického schématu a k plynulému přechodu z teoretické části práce k praktickému uplatňování poznatků. Tester je konstruován jako digitální zařízení. Hlavním řídícím členem se stává mikrokontrolér. Program mikrontroléru přesně definuje výslednou funkci zařízení. Práce v poslední části popisuje výrobu testeru. Závěr je věnován shrnutí poznatků a výsledků bakalářské práce. Výstupem se stává funkční zařízení detekující poruchu operačního zesilovače ve dvou stupních - chybu zesílení a chybu nadproudů. Tester jednoznačně určuje, zda je testovaný integrovaný obvod OZ 1458 vadný.
The bachelor's thesis tries to describe the evolution of the device designated for testing of the operational amplifier 1458. The evolution is associated with theoretical preparation useful for future application of obtained knowledge. This knowledge is presented by measuring methods which are suitably chosen and by choice of parts. Consequently, particular coplexes join together and the conception of future operational amplifier 1458 tester is created. The conception of tester in logically connected blocs form leads to creation of electrical scheme and also to smooth transition from theoretical part to practical application of knowledge. The tester is designed as a digital device. The microcontroller becomes the principal control component. The microcontroller defines accurately the final function of device. Tha last part of bachelor's thesis describes the tester manufacturing. The conclusion respresents the summary of knowledge and results of bachelor´s thesis. Functional device, which is the result of bachelor´s thesis, detects the operational amplifier defect in 2 levels - the gain fault and the defect of overcurrents. The tester identifies explicitly whether tested operational amplifier 1458 is defective.
Description
Citation
ZÁPECA, J. Tester operačních zesilovačů typu 1458 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Kolařík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky: Jaké typy testerů jsou nabízeny na trhu a v čem spočívají výhody vašeho návrhu v porovnání s ostatními testery? Dá se váš navrhovaný tester použít pro otestování větší škály operačních zesilovačů, jestlže ano, pak za jakých podmínek a jaká jsou omezení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO