Povrchová úprava karoserie automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci jsou teoreticky popsány úpravy na karoseriích automobilů, zejména jejich povrchové úpravy. Tedy předúpravy před samotným nanášením lakované vrstvy. Jsou zde popsány druhy těchto předúprav, jako je odmašťování a antikorozní ochrana. Dále se zabývá nátěrovými hmotami, jejich funkcí a aplikacemi na karoserie. Jelikož se karoserie neskládá pouze z kovových částí, je další část práce zaměřena na plasty, které jsou zde používány a také jejich lakování.
In this work, the theory describes modifications to the car bodies, especially their finishes. Thus pretreatment before the coating lacquer layers. There are described the types of pre-treatment such as degreasing and corrosion protection. Also deals with the coating, and their functions and applications to the car body. Since the body does not consist only of metal, there is another part of the work focused on the plastics that are used and their painting.
Description
Citation
TALAFA, M. Povrchová úprava karoserie automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Martin Trunec, Dr. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil zkušební komisi s průběhem a výsledky DP a zodpověděl dotazy recenzenta. Dotazy zkušební komise: Jaké je složení makromolekulární stavby plastů? Co je tuhost plastů? Jak se měří tvrdost laku? Jak se měří tloušťka laku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO