Městská knihovna v Přerově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce bylo nalezení vhodné lokality pro stavbu knihovny v Přerově a návrh knihovny samotné. Zvolená lokalita se nachází na okraji širšího centra města v blízkosti rušné křižovatky ulic Komenského a Velké Novosady, parcela s evangelickým kostelem slouží v současnosti především pro parkování obyvatelů okolních bytových domů. Hmota objektu se snaží utvářet a definovat prostory na parcele a logicky a citlivě reagovat na okolní zástavbu.
Main subject of these diploma project was finding a good location for the library building in Prerov city and design these library, too. Selected place is located of the edge part of the wider town center, not so far from the lively crossroad of the Komenskeho and Velke Novosady street. Parcel with the evangelical church is currently used mainly for parking for the residents of surrounding residential buildings. The object mass is trying to shape and define city spaces and logical and sensitive respond surrounding development.
Description
Citation
BÖSERLOVÁ, J. Městská knihovna v Přerově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof.Ing.arch. Ivan Petelen, Ph.D. (předseda) prof.Ing. Miloslav Pavlík, CSc.. (člen) prof.Ing.arch. Robert Špaček, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. arch. Viktor Rudiš (člen)
Date of acceptance
2012-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO