Řízení systému front na síťových prvcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou efektivity spracovania dát na aktívnych sieťových prvkoch a následnom monitorovaní prenosových rýchlostí v testovacej a reálnej premávke. Cieľom práce je navrhnúť a implementovať algoritmus schopný automaticky optimalizovať zoznam pravidiel v nástroji Mangle. Dôsledkom tejto optimalizácie je zvýšenie efektivity spracovania dátových jednotiek a zníženie oneskorenia ako hlavného parametru QoS. Výsledkom práce je séria meraní s cieľom potvrdiť vplyv optimalizácií na parametre prenosu.
This thesis is mainly focused on efficiency of data handling on active network elements and monitoring of transmission speeds in real and testing networks. The purpose of this work is to create and implement algorithm which is able to reorganize list of Mangle rules. The purpose of this optimization is to raise data processing efficiency and decrease communication delay as main QoS parameter. The result of the work is series of measurements in order to confirm the effect of optimizations on the transmission and other parameters.
Description
Citation
PANCÁK, M. Řízení systému front na síťových prvcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Když pravidla pro značení paketů nejsou uspořádána, jak se řadí ve výchozím nastavení? Jak počet pravidel pro značení paketů ovlivní zátěž CPU a propustnost a podle čeho volíme počet a samotná pravidla? Otázky komise: Zkoušel jste pravidla řadit podle výsledného řazení? K čemu slouží upozornění administrátora na obr. 3? Jak jste provedl měření přenosových rychlostí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO