Virtuální prostředí pro zajištění důkazního materiálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o tématu elektronických důkazů. V rámci práce jsou popsány právní postupy zajišťování a analýzy elektronických důkazů. Dále je navrženo a popsáno virtuální prostředí a nástroje vhodné k bezpečnému zajištění elektronických důkazů. Pomocí vybraných nástrojů je zajištěn vzorek malwaru, který je analyzován a popsán. Tento vzorek je následně použit k simulování bezpečnostního incidentu. Navržené prostředí je použito k sběru důkazů v rámci simulovaného bezpečnostního incidentu.
The bachelor thesis deals with evidence securing in virtual environment. The main goal is to suggest suitable virtual environment for evidence securing which can be used in prosecution. As the next the tools that are suitable for safe securing of evidence are described. With the help of selected tools the sample of malware is secured and then the sample is analyzed and described. The suggested environment is used to evidence gathering within the frame of simulated security incident.
Description
Citation
HAVLOVÁ, M. Virtuální prostředí pro zajištění důkazního materiálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Brychta (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen) JUDr. Matěj Myška, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta: 1) Objasněte z jakého důvodu je zařazena distribuce Tails (viz kapitola 2.1.5) mezi analytické prostředky? - studentka odpověděla bez výhrad. 2) Uveďte další příklady nástrojů a programů pro forenzní analýzu. - studentka odpověděla bez výhrad. 3) Konzultoval Vám práci někdo po právní stránce? - studentka odpověděla bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO