Parametrizace síťových útoků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje definování vhodných parametrů pro identifikaci síťových útoků za pomoci neuronových sítí. V teoretické části jsou rozebrány metody detekce anomálií v síťové komunikaci, struktura umělé neuronové sítě a DDoS útoky použité pro ověření detekčních schopností. Praktická část se zaměřuje na postup přípravy dat, jejich následnou implementaci do neuronové sítě a shrnutí dosažených výsledků při různě nastavených vlastnostech neuronové sítě.
This bachelor thesis is dedicated to the definition of suitable parameters for network attack identification with the use of neural networks. In the theoretical part of this thesis are methods for anomaly detection in network communication, structure of artificial neural networks and DDoS attacks used for verification of detection capabilities. The practical part of this thesis is focused on the process of preparing data, the subsequent implementation into neural networks and a summary of the results achieved for the different setups of neural networks.
Description
Citation
JELÍNEK, M. Parametrizace síťových útoků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Sikora (člen) Ing. Petr Blažek (člen) JUDr. Pavel Loutocký, BA (Hons), Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Proč jste vliv jednotlivých parametrů na přesnost určení (tab. 6.9) otestoval pouze s použitím cross-validace? Proč jsou testovací data rozdělena na 3303 a 3274 a nikoliv rovným dílem? Proč je zastoupení TCP protkolu a UDP protokolu yastoupení přes 70 %? Proč u útoků slowloris a RUDY je přesnost rozdílná pro testování a validiaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO