Návrh a realizace vokálního enkodéru pro audio elektroniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vokálního enkodéru, zařízení používaného ke zpětné syntéze hlasového signálu pomocí externího nosného signálu. Součástí práce je vytvoření a určení blokového schématu, jeho rozbor a následný návrh jednotlivých dílčích obvodových řešení, včetně jejich simulace, návrh desky plošného spoje a realizace prototypu vokálního enkodéru následované experimentálním měřením jeho vlastností.
This work deals with the design of the vocal encoder, a device used for regressive synthesis of a speech signal using an external carrier signal. Work consists of the block chart, its breakdown and following design of all partial circuit solutions, including simulations in the software environment, followed by design of the printed circuit board and realisation of a prototype of the vocal encoder, followed by experimental measurement of its properties.
Description
Citation
MILOTA, V. Návrh a realizace vokálního enkodéru pro audio elektroniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: - K obr. 2.4 vysvětlete, jakým způsobem bude připojen skutečný mikrofon k oběma vstupům. - Odpověděl dostatečně. - Co je to účinnost filtru? Co znamená nulové zesílení? Jaká nelinearita způsobuje větší útlum filtru na vyšších frekvencích (str. 19)? Práce obsahuje mnoho takových zmatečných tvrzení a nepřesností. - Odpověděl dostatečně. - Jak byla zvolena a ve výsledku nastavena šířka pásma pásmových propustí banky filtrů? - Odpověděl dostatečně. Co je to tzv. odtržení obálky u obálkového detektoru a jak se určuje použitelná šířka pásma detektoru (matematicky)? - Odpověděl dostatečně. Otázky komise: - Jak by jste nastavil parameter Tau=RC při sledování obálky signálu s proměnným nosným kmitočtem? - Odpověděl dostatečně. - Nebylo by vhodnější dané zadání implementovat číslicově? - Odpověděl dostatečně. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO