Měření a analýza TV signálu v systému DVB-T2

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na zkoumání vlastností standardu pro digitální televizní vysílání přes pozemní vysílače (DVB-T2). Dělí na tři hlavní části. V první části je prozkoumán řetězec signálového zpracování DVB-T2. Ohled je rovněž brán na možný nepoměr I/Q v modulátoru OFDM. V druhé části je navrhnuté laboratorní měřící pracoviště pro měření vlastností systému DVB-T2. Ve třetí části je ověřena správnost navrhnutého postupu pomocí rozsáhlých experimentálních měření. Součástí této práce byl návrh laboratorní úlohy, která se zabývá měřením různých přenosových scénářů DVB-T2.
This work focuses on the exploring of the properties of the second generation terrestrial digital video broadcasting standard (DVB-T2). This work can be divided onto three main parts. In the first part, the signal processing chain in the standard DVB-T2 is studied. Possible I/Q-Imbalances in DVB-T2 OFDM modulator are also taken into account. In the second one, a laboratory measurement workplace is proposed to measure the performance of DVB-T2 system. In the third one, the correctness of the proposed concept is verified by extensive experimental measurements. This work also proposes a laboratory work to measure different DVB-T2 transmission scenarios.
Description
Citation
YOUSSEFOVÁ, K. Měření a analýza TV signálu v systému DVB-T2 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Čtení posudků vedoucího a oponenta. Studentka následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta a na dotazy členů komise. Otázky oponenta: Jaké podmínky musí splňovat vysílač při synchronizaci do vysílací sítě SFN? Které z parametrů demodulátoru a dekodéru v přijímači zajišťují synchronizaci v takové síti? Studentka postupně specifikuje podmínky a parametry. Jaký je přínos rotované konstelace při vysílání DVB-T2? Čím je určen úhel takové rotace? Jaký vliv má její použití na dosaženou chybovost? Studentka zmiňuje přínos konstelace a další parametry. prof. Prokeš: Jsou kanály implementovány v přístrojích? Studentka vysvětluje svůj postup.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO