Návrh LED osvětlení pro průmyslové kamerové systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem, návrhem a zkonstruováním multispektrálního osvětlení pro průmyslové kamerové systémy. Osvětlení je koncipováno jako modulární zařízení skládající se ze dvou částí – řídící jednotky, se kterou je možné komunikovat primárně pomocí Modbus TCP/IP protokolu a která napájí, ovládá a sbírá informace o připojené jednotce osvětlení. Jednotka osvětlení je vybavena 64 inteligentními RGBW svítivými diodami rozmístěnými v matici 8x8 a jednou kontrolní diodou naproti níž jsou umístěny snímače intenzity osvětlení pro získání zpětné vazby o barvě a intenzitě osvětlení. Mezi svítivými diodami jsou rozmístěné dva teplotní snímače pro kontrolu teploty jednotky osvětlení. Obě jednotky jsou umístěné v robustním hliníkovém šasí. Řídící jednotka obsahuje mikropočítač naprogramovaný v jazyce C.
The bachelor thesis deals with the development, design and construction of multispectral lighting for industrial camera systems. The lighting is conceived as a modular device consisting of two parts - a control unit, which can be communicated primarily through the Modbus TCP / IP protocol, which powers, controls and collects information about the connected lighting unit. The illumination unit is equipped with 64 intelligent RGBW light emitting diodes located in an 8x8 matrix and one control diode opposite to which light intensity sensors are placed to give feedback on the color and intensity of the light. There are two temperature sensors located between the LEDs to check the temperature of the lighting unit. Both units are housed in a robust aluminum chassis. The control unit contains a microcomputer programmed in C language
Description
Citation
SVOBODA, M. Návrh LED osvětlení pro průmyslové kamerové systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Miloš Železný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise i na připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO