Historie elektrických ochran

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá mapováním vzniku a historie elektrických ochran. Práce při-bližuje, za jakých okolnosti a jak vznikaly nové typy ochran. Vysvětluje a seznamuje s problémy, které se vyskytly při vývoji a provozu historických ochran. Na nadproudových ochranách AB31, AT31 a REF615 bylo provedeno měření vypínací charakteristiky pro zhodnocení a srovnání moderní digitální ochrany a historické elek-tromagnetické ochrany. Závislá ochrana AB31 byla otestována a proměřena, zda funguje dle své závislé charakteristiky a ochrana AT31 byla prověřena, jestli je schopná vybavit zkratový proud. Obě tyto ochrany bylo porovnány a zhodnoceny s digitální ochranou REF615. Výsledky měření a výpočty jsou zpracovány do přehledných tabulek a grafů, které jsou součástí práce.
The bachelor thesis deals with mapping the origin and history of electrical pro-tections. The work outlines the circumstances and the new types of protection. It expla-ins and introduces problems encountered in the development and operation of historical protections. On the overcurrent protection AB31, AT31 and REF615, the tripping characte-ristic was measured to evaluate and compare modern digital protection and historical electromagnetic protection. Dependent protection AB31 has been tested and measured for its dependent characteristics and the AT31 protection has been checked for short-circuit current capability. Both of these protections were compared and evaluated with the REF615 digital protection. The measurement results and calculations are processed into well-arranged tables and graphs that are part of the work. The last part of this thesis is the selection of suitable protections for describing and making small exposures.
Description
Citation
ŠAFL, P. Historie elektrických ochran [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma: Historie elektrických ochran. Student nedokázal dostatečně odpovědět na všechny otázky oponenta práce. Připomínku k práci vznesl Dr. Štefanka. Jednalo se o chybu v použití obrázku, kterou student nedokázal obhájit. Dr. Ptáček se dotázal na nejasnosti v postupu měření, což student objasnil. Dr. Morávek měl otázku ke grafu v prezentaci a k použité dokumentaci. Student na dotazy odpověděl. Dr. Ptáček měl doplňující dotaz k zamýšlené expozici ochran. Student dotaz zodpověděl. Vzhledem k velkému množství chyb komise doporučila práci dopracovat.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO