Měření fotometrických parametrů světelných zdrojů pro interaktivní panel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá měřením fotometrických parametrů různých světelných zdrojů pro interaktivní panel nacházející se ve Světelné laboratoři VUT FEKT. V práci je popsán postup měření a zpracování fotometrických parametrů a elektrických parametrů světelných zdrojů (žárovky, halogenové žárovky, lineární zářivky, kompaktní zářivky a LED zdroje). Dále je v práci uveden způsob zpracování návrhu karet, které budou obsahovat tyto zmíněné parametry.
This bachelor thesis deals with measurment of various photometric parameters of light sources designated for interactive board located in the Laboratory of Light VUT FEKT. There is described procedure and processing of photometric and electrical parameters of light sources (incandescent light bulbs, halogen lamps, compact fluorescent lamps, fluorescent tubes and LED lamps). Also there is presented processing method of designing cards that will contain mentioned parameters.
Description
Citation
VÁGNER, R. Měření fotometrických parametrů světelných zdrojů pro interaktivní panel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Měření fotometrických parametrů světelných zdrojů pro interaktivní panel. Student vysvětlil svá měření včetně jejich zapojení. Prezentoval výsledky své práce v rámci diagramů chromatičnosti pro různé změřené zdroje. Nakonec provedl zhodnocení výsledků pomocí křížových charakteristik. Výsledkem práce jsou vytvořené karty, které bude možné umístit do interaktivního panelu a budou sloužit jako výuková pomůcka. Na otázky oponenta odpověděl a v následné diskuzi vysvětloval původ souřadnic xy v diagramu chromatičnosti a další výsledky zobrazené v předložených kartách.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO