Granulometrie pevných částic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením hrubosti proudícího granulátu v realném čase pomocí snímačů pracujících na principu akustické emise. Práce je konkrétně zaměřená na měření hrubosti uhlí v tepelných elektrárnách. V práci je představena série metod v časové a frekvenční oblasti popisujících granulometrii materiálu. V druhé části práce byl proveden experiment s určováním parametrů pro referenční vzorky granulátu. Třetí částí práce je hledání korelací mezi získanými parametry ze záznamů z granulometrů instalovaných v tepelné elektrárně a procesními veličinami týkajícími se přípravy paliva.
This bachelor thesis deals with a real-time granulometry measurement of granulate flow with acoustic emission sensors. Thesis is focused on coal granulometry measurement in thermal power stations. Parameters were introduced in time and frequency domain describing the granulometry of measured medium. The second part is focused on granulometry measurement experiment. Parameters were calculated for reference samples of material and they were evaluated. Third part of this thesis deals with finding correlations between process variables and selected parameters
Description
Citation
KLIMEŠ, J. Granulometrie pevných částic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise i na připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO