Bezpečnostní komunikátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh konceptu a prototypu bezpečnostního komunikátoru, který dokáže vysílat záchranný signál z nepřístupných prostor, nebo prostor bez pokrytí GSM signálu. Práce obsahuje detailní popis funkce individuálních částí, které jsou nutné pro zpracování a vysílání signálu. Rozebírá způsoby vysílání a zaměřuje se na amplitudovou modulaci formou klíčování amplitudovým posunem pomocí samoopravného protokolu. Dílčí částí je i volba a návrh testovací antény a jejího přizpůsobení.
The bachelors thesis deals with the draft of a safety communicator and the prototype that is able to transmit a rescue signal from areas that are inaccessible or not covered with GSM signal. The project offers a detailed description of the functions of the individual components necessary for processing and transmitting of the signal. Furthermore, it discusses the methods of transmitting and focuses particularly on one of the forms of amplitude modulation – amplitude shift keying that uses a self-healing protocol. It partly deals also with the process of choosing and designing the test antenna and its tuning.
Description
Citation
KUŘÍMSKÝ, L. Bezpečnostní komunikátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Majzner, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: K: Jak jste implementoval filtr 6. řádů? S: Student správně odpověděl na otázku. K: Podmínky výběru součástek a použití analýzy? Student reagoval rychle, vysvětloval a odpovídal na otázky komise. Jak je to s licencemi. Student tuto tématiku řešil. K: výtka k literatuře – použití wikipedie. K: Použití antény v jeskyni a problémy se signálem? Jak jste řešil detekci chyby. Student vysvětlil problém a komise byla s odpovědí spokojená.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO