Model fotovoltaického systému se sledovačem polohy slunce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce na téma “Model fotovoltaického systému se sledovačem polohy slunce “ je seznámit se s principy činnosti solárních systémů. Zaměříme se na sledovací natáčicí systém podle polohy slunce. V teoretické části popíšeme princip činnosti fotovoltaických článků a solárních systémů. V praktické části porovnáme parametry statického a dynamického solárního systému a rozhodneme se, který z těch systémů je výhodnější pro použití.
The aim of the bachelor thesis " Model of photovoltaic system with solar tracker“ is to apprise with principles of operation of solar systems. We will focus on the tracking system, which is turning itself depending on the position of the sun. In the theoretical part we will describe the principle of operation of photovoltaic cells and solar systems. In the practical part of the work we will compare the parameters of the static and dynamic solar system and make decision, which of these systems is more profitable for use.
Description
Citation
RIABOV, M. Model fotovoltaického systému se sledovačem polohy slunce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k obhajobě: 1. Bylo náročnější mechanické provedení nebo návrh elektroniky? 2. Je možná regulace na maximum výkonu co dostaneme z panelu, píše o tom nějaká literatura? 3. Máte představu, jak by musel být panel velký, aby uživil arduino a motory? 4. Jak byste se podíval na 2-osý systém + 3 senzory k vyhodnocení, je to dostačující?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO