Anténa pro chytré hodinky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit anténu pro chytré hodinky, která bude pracovat ve dvou kmitočtových pásmech. Jsou to pásma GSM (1,8GHz) a ISM (2,4 GHz). Tato anténa musí být schopna pracovat při umístění na elastickém materiálu, který se využívá jako pásek pro chytré hodinky. V práci jsou rozebrány jednotlivé možnosti antén a jejich vhodnost pro dané využití. Dále je zde vytvoření modelu antény v programu CST microwave studio, ve kterém proběhly veškeré simulace. Anténa je také simulována na modelech lidské ruky, které mají různé rozměry a poměry tkání.
The objective of this work is a create a smart watch antenna, that will operate in two frequency bands. These are GSM (1.8 GHz) and ISM (2.4 GHz) bands. This antenna must be able to work when be placed on an elastic material that is used as a smart watch belt. Antennas options are analyzed and their suitability for given use. There is also an antenna model in CST microwave studio, where all the simulations were made. The antenna is also simulated on human hand models that have different dimensions and tissue ratios.
Description
Citation
HÁJEK, M. Anténa pro chytré hodinky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Čtení posudků vedoucího a oponenta. Student následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta a na dotazy členů komise. Otázka oponenta: Mohl byste správně zobrazit naměřené vyzařovací diagramy antény a porovnat je s výsledky simulací? Prosím o podrobný komentář. Student prof. Fiala: Kde jste čerpal parametry fantomu? Student udáva zdroj. prof. Fiala: Zkoušel jste permeabilitu a vodivost? Student odpovídá záporně. doc. Šotner: Proč jste příliš nepoužival zahraniční zdroje? Student zmiňuje, že s zahraničními zdroji pracoval ale z důvodu jeho úrovně angličtiny byly jeho možnosti omezené.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO