Využití programovatelného hradlového pole Compact RIO pro měření vibrací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením vibrací na programovatelném hradlovém poli Compact RIO, pomocí měřící aplikace vytvořené v grafickém vývojovém prostředí LabVIEW. V práci jsou popsány možnosti měření vibrací a dostupné prostředky. Dále je vysvětlena funkce programovatelného hradlového pole a zařízení CompactRIO. Následuje seznámení s prostředím LabVIEW a jeho výhodami. Poté je představena vytvořená měřící aplikace ve dvou částech: hlavní program pro zobrazení dat a kód, implementovaný do programovatelného hradlového pole. V závěru je výsledná aplikace porovnána s komerčním systémem pro měření vibrací a zhodnocení dosažených výsledků.
This bachelor thesis shows the way how to measure vibrations by field of programmable gate arrays in Compact RIO, using the measurement application created in LabVIEW. Text describes possibilities of vibration measurement and devices appropriate to work with. Then the field of programmable gate arrays is introduced and the Compact RIO as well. The following is a description of LabVIEW software and its benefits. The next chapter is presentation of created application showed in two phases: the main program for projection of measured values and the code implemented into the field of programmable gate arrays. In the last part of the thesis the measurement application is confronted to a commercial measurement system for vibration analysis and consequently the evaluated result is shown.
Description
Citation
PŠENČÍK, P. Využití programovatelného hradlového pole Compact RIO pro měření vibrací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Bayer, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO