Zpracování dat z termokamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá měřením termokamerou s minimalizací chyb během měření. Vysvětluje základní pojmy v oblasti termografie a je popsána realizace zpracování dat z termokamery se zpětnou projekcí graficky upraveného termogramu do měřené scény. S daným souvisí návrh scény, kalibrace termokamery s projekčním zařízením, rektifikace obrazu, možnosti zpracování termogramu pro vyzdvižení zajímavých informací a realizace ovládání v podobě uživatelského rozhraní. Dosažené výsledky jsou analyzovány a zpětně vyhodnocovány.
The aim of this master’s thesis is to give information about the thermo camera measurement with error minimization. The basic concepts of thermography are explained with an implementation of postprocesing technique which uses graphically modified thermogram back projected to the scene. This is closely related to the scene design, calibration of thermal camera with projector, image rectification, thermogram processing with highlighting of interesting information and implementation of control elements as the user interface. The results obtained are analyzed and re-evaluated.
Description
Citation
MALÍK, D. Zpracování dat z termokamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
Doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Otázky: Provedl jste rešerši obvyklých funkcí u komerčních SW produktů? Jaké jsou možnosti navýšení rozlišení snímku? Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO