Alternativní napájení pro senzorové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je věnována problematice napájení bezdrátových senzorů za využití alternativního zdroje napájení, jímž je solární energie. V práci je provedena rešerše týkající se fotovoltaických panelů, dostupných akumulátorů a jejich nabíjení. Dále bakalářská práce zachycuje návrh a realizaci obvodového řešení pro solární nabíječku akumulátorů a dataloggeru sestávajícího z mikrokontroléru a GSM modulu.
This Bachelor's thesis is dedicated to the power of wireless sensors for use of alternative sources of supply, which is solar energy. The thesis performed on description of photovoltaic panels, availible batteries and their charging. The bachleor's thesis also shows the design and implementation of the circuitry for solar battery charger and datalogger consisting of a microcontroller and GSM module.
Description
Citation
PAČINEK, D. Alternativní napájení pro senzorové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Ludvík Koval, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student odpověděl na položené otázky bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO