Realizace aplikace typu Automatic Attendant pomocí ústředny Asterisk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V současné době je IP telefonie na velkém vzestupu. Vedle profesionálních řešení určených pro velké společnosti se prosazuje také do malých organizací a domácností. Nabízené ústředny většinou obsahují pouze základní funkce a pokud chce zákazník využít pokročilých možností, musí sáhnout k nákladnému řešení. Tento stav se ale začíná pomalu měnit. Na trh přicházejí open source řešení, jejichž tvůrci proklamují, že jejich projekt dokáže nahradit i plně profesionální produkty. Jedním z nich je i pobočková ústředna Asterisk. Bakalářská práce je zaměřena na problematiku IP telefonie, pojednává o základních principech a protokolech využívaných touto službou. Dále pojednává o softwarové ústředně Asterisk a jejích možnostech pro zabezpečení funkcí požadovaných provozem v call centrech, zejména ověřením možností vytvoření a správy volacích front. Po úvodním teoretickém rozboru se práce zabývá instalací a konfigurací ústředny. To se týká zejména instalace potřebného operačního systému, doplňujících balíčků obsahujících nutné knihovny a moduly pro její správnou funkci ústředny. Další část se věnuje konfiguraci Asterisku, zejména pak vytvořením a nastavením uživatelských účtů protokolu SIP a vytvoření číslovacího plánu. Následuje ověření možností vytvoření a spravování volacích front a to zejména s přihlédnutím k nastavení jednotlivých parametrů, připojováním operátorů a zařazením do číslovacího plánu. Poslední kapitola bakalářské práce prezentuje dosažené praktické výsledky.
Application of IP telephony is still more and more popular. This technology is designed for large companies as well as for home or office use. If customer needs to use advanced features of the private branch exchanges, he had to purchase more expensive solutions than common equipment. These professional products may be replaced by open source solutions, which can fully replace them. Private branch exchange Asterisk is one example of these products. Bachelor’s thesis is focused on IP telephony, treats of basic principles and network protocols used by this service. This thesis then describes the public branch exchange Asterisk, its possibilities for use in call centers and administration of call queues using this PBX. After theoretical analysis, this thesis deals with installation and configuration of this PBX. It includes installation of necessary operating system, additional packages containing necessary libraries and modules needed for correct function of the PBX. Configuration of Asterisk such as creation of user accounts of SIP protocol and dialplan is described in the next chapter and then all of these functions are tested. Achieved practical results are presented in the last chapter of this bachelor’s thesis.
Description
Citation
BENÝŠEK, J. Realizace aplikace typu Automatic Attendant pomocí ústředny Asterisk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Ve své práci popisujete sestavení spojení podle protokolu SIP. Jak by sestavení vypadalo v případě, že účastnící hovoru nejsou zaregistrováni ke stejnému serveru.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO