Stavební úpravy bytového domu Křenová 76, Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení stavby na stavební úpravy bytového domu na ulici Křenová 76 v Brně. Objekt je členěn na dvě obytná nadzemní podlaží a neobytný suterén a podkroví. V obou nadzemních podlažích se nachází dvě bytové jednotky, které jsou v dnešní době nevyužívány. Základy jsou provedeny z cihel plných pálených, svislé nosné i nenosné zdivo je taktéž z cihel plných pálených, vodorovné konstrukce jsou v suterénu valené klenby a v nadzemních podlažích dřevěné trámové s rákosníky. Střešní krov je zhotoven z vaznicové soustavy se stojatou stolicí, zastřešení z keramických pálených tašek. Stavebními úpravami vznikne sedm nových bytů a kavárna v 1.NP s venkovní terasou v zahradní části. Budou provedeny sanace suterénního zdiva tlakovou injektáží, provětrávanou podlahou iglú systémem, spřažení dřevěných stropů se železobetonovou deskou a nový provětrávaný střešní plášť se zateplením mezi a nad krokvemi se skládanou krytinou z keramických tašek.
The bachelor thesis elaborates the project documentation for the realization of the building for the renovation of the apartment building on street Křenová 76 in Brno. The building is divided into two residential above-ground floors and a non-residential basement and an attic. On both above-ground floors there are two dwellings that are not currently being used. The foundations are made of bricks, vertical and non-bearing walls are also made of bricks, horizontal structures are in the basement of barrel vault and in the above-ground floors there are wooden joist floor with reed. The roof truss is made out of a purlin system with a strutted purlin roof, a roof made of clay tile roofing. There will be seven new apartments and a café in the 1st floor with an outdoor terrace in the garden area. The rehabilitation of wet masonry by pressurized grouting, ventilated flooring with igloo system, wooden joist floor with a reinforced concrete slab and a newly ventilated roofing cladding with thermal insulation between and above ramps with folded roofing made out of ceramic tiles will be carried out.
Description
Citation
NEDUCHAL, Z. Stavební úpravy bytového domu Křenová 76, Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO