Tvorba umělé neuronové sítě pro výpočet termodynamických veličin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou umělé neuronové sítě pro výpočet měrného objemu vodní páry. V práci je popsán výběr a konstrukce dané sítě. Výsledkem práce je spustitelná aplikace, která počítá měrný objem vodní páry pro zadaný tlak a teplotu, právě pomocí neuronových sítí.
This master thesis is dealing with application of an artificial neural network for calculating specific volume of steam. There is described type and construction of the needed neural network. The main outcome of this work is an executable programme, which calculates specific volume of steam for given pressure and temperature, using neural nets.
Description
Citation
GROMAN, M. Tvorba umělé neuronové sítě pro výpočet termodynamických veličin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. RNDr. Jan Franců, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Žák, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomant seznámil komisi s diplomovou prací a odpověděl na otázky oponenta. Další otázky k obhajobě položili členové komise: Doc. Žák: Kde se v předpisu vyskytuje parametr theta? Prof. Pospíšil: V zadání nešlo o řešení termodynamiky ale naučit se neuronové sítě. Kdyby šlo o termodynamiku, můžete porovnat efektivitu neuronových sítí a nelineární regrese?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO