Helitronic Power 400 – uvedení stroje do sériové výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce byla zaměřena na implementaci CNC nástrojové brusky Helitronic Power 400 do sériové výroby na plynoucí montáži. V první části byli popsány optimalizační metody, které se v praxi využívají jako nástroj sloužící ke zvýšení produktivity a ziskovosti podniku. Praktická část byla zaměřena na zařazení stroje do sériové výroby a na procesy s implementací spojených.
This diploma thesis was focused on implementation of CNC tool grinder Helitronic Power 400 into serial production on flowing assembly. In the first part, optimization methods were described, which are used in practice as a tool for increasing the productivity and profitability of the company. The practical part was focused on the inclusion of the machine into serial production and on processes connected with the implementation.
Description
Citation
KOUPIL, J. Helitronic Power 400 – uvedení stroje do sériové výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní systémy
Comittee
apl. Prof. Dr.-Ing. Andreas Hirsch (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (člen) Dr. Philipp Klimant (člen) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomant na začátku své obhajoby seznámil členy komise s obsahem své prezentace a cíli zadané diplomové práce. Následně stručně shrnul výsledky DP a na závěr dosažené výsledky zhodnotil. Po zodpovězení dotazů oponenta následovala rozprava k DP, kde zodpovídal následující dotazy členů komise: Jaké jsou rozměry navrženého pracovního stolu a jaké má pracovní stůl osvětlení? Proč nemá pracovní stůl seřízení výšky pracovní plochy? Jeden z cílů bylo navrhnout různé varianty. Kde je v práci uvádíte a proč byla zvolena konkrétní varianta? Počítal jste i s geometrickou kontrolou strojů a čím se měří geometrie stroje? Jaká je rychlost linky? Místo plánovaných 6-ti dnů na výrobu je ve skutečnosti dnů 12. Cíl 6-ti dnů nebyl splněn, proč? Vysvětlete proč je u stroje přítomen hasicí systém?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO