Modifikace krevního čerpadla, jako srdeční náhrady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací vířivého čerpadla a axiálním čerpadlem s prstencovými motory, jež jsou navržena jako srdeční náhrady. Je provedena analýza konceptů, které vznikly v přechozích diplomových pracích. Na základě jejich analýzy je vytvořen nový konstrukční a hydraulický návrh vířivého čerpadla, kde jsou použity diskové motory. Vznikla kompaktní sestava dvou čerpadel, jež nahrazují levé a pravé srdce a plní funkci totální srdeční náhrady. Je vytvořen funkční model, na němž jsou odměřeny charakteristiky čerpadla a výsledky porovnány s CFD výpočtem. U axiálního čerpadla jsou doplněny konstrukční požadavky některých dílů a je proveden rozbor proveditelnosti.
The master’s thesis deals optimization of regenerative pump and axial pump with ring motors that are designed as a heart replacement. Analysis of the koncepts is performed which were made in previous master’s thesis. There is created a new design of construction and hydraulition with using flat motors based on the analysis. The compact assembly of two impeller was formulated that replaced left and right heart and it served as a function of heart replacement. A functional model of the pump is created, there is measured characteristics of impeller and results are compared with CFD analysis. The design requirements some parts of the axial pump are added and it’s deviced feasibility analysis.
Description
Citation
SIMANDL, M. Modifikace krevního čerpadla, jako srdeční náhrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (člen) Ing. Jindřich Veselý, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Zavadil (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
začátek prezentace cca 11:49, konec prezentace 12:00 vedoucí a oponent přečetli posudky. prof. Kozubková se zeptala na velikost a výrobu sítí pro CFD, proč byl použit model k-eps, jaké byly OP prof. Pochylý se zeptal na vztah pro měrnou energii a vztah Q ku q, kde Q je celkový průtok strojem a q je průtok oběžným kolem
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO