Propojení tepelného manekýna s termofyziologickým modelem člověka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na propojení tepelného manekýna s termofyziologickým modelem člověka. Práce obsahuje úvod s problematikou určení tepelného komfortu člověka a možností využití tepelného manekýna na testování tepelného komfortu za určitých podmínek. Předmětem teoretické části diplomové práce je shrnutí současného stavu poznání, princip fungování a příklady použití tepelného manekýna. V praktické části bylo navrženo řízení manekýna pomocí termofyziologického modelu FMTK v režimu řízení teploty a následně byla v klimatické komoře otestována jeho funkčnost na základě porovnání výsledků s experimenty z literatury. Řízení je vhodné pro mírné a chladné prostředí, kdy teplota okolí nepřekračuje teplotu pokožky.
thermal manikin, thermophysiological model, thermal comfort, climatic chamber, clothing thermal resistence
Description
Citation
DOLEŽALOVÁ, V. Propojení tepelného manekýna s termofyziologickým modelem člověka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) prof. Ing. Jan Jedelský, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen) Bc. Ing. Jan Fišer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Doc. Jedelský se zeptal jaký je vlastní přínos studenta při tvorbě práce? Doc. Jedelský se dotázal na způsob měření rychlosti vzduchu v klimakomoře a k čemu byla změřená rychlost použita? Doc. Katolický se zeptal ve kterém místě byla rychlost proudění měřena? Prof. Pavelek se zeptal co znamená popis "teplota vzduchu dle literatury" a proč uvedená naměřená teplota kmitá? Prof. Jícha se zeptal zda tepelný manekýn umí rozlišit tepelné toky konvekcí a radiací?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO