Návrh podvozku pro elektrický minibus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Teoretická část diplomové práce je věnována elektromobilům od jejich historie, přes zdroje elektrické energie a systém vyměnitelných baterií, až po elektrické autobusy a autonomní řízení. V praktické části je popsán koncept autonomního elektrického minibusu s výpočtem kapacity baterie. Dále je navrženo její uchycení k podvozkovému rámu a představa automatické výměny. V poslední kapitole lze nalézt konstrukční návrh samotného rámu spolu s pevnostní analýzou metodou konečných prvků.
The theoretical part of the master thesis is devoted to electric vehicles from their history through sources of electric energy and a swapping battery system to electric buses and autonomous driving. In the practical part the concept of autonomous electric minibus with the calculation of battery capacity are described. Furthermore, the attachment of battery to chassis and the idea of automatic swap are designed. In the last chapter the design of chassis itself can be found together with the FEM analysis.
Description
Citation
STRNADEL, B. Návrh podvozku pro elektrický minibus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen) Ing. Tomáš Heger (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí diplomovou prací (zadání, cíle, řešení, výsledky a závěr). Následovala část, kdy byly zodpovězeny otázky oponenta uvedené v Oponentském posudku. Dále byly položeny otázky týkající se diplomové práce: - Je v práci řešeno napojení elektroinstalace a elektrické svazky? - Proč jste zvolil symetrickou konstrukci vozidla a v čem jsou výhody dané konstrukce takovéhoto vozidla? - Upřesněte proces výměny baterie. - Které komponenty jsou zahrnuty v účinnosti hnacího ústrojí? - Při jaké úrovni nabití baterie by docházelo za provozu k její výměně? - Jaké procento energie lze získat zpět pomocí rekuperace? - Jak se změní výkonnostní charakteristika baterie, pokud dojde k výraznému snížení její teploty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO