Numerické metody registrace obrazů s využitím nelineární geometrické transformace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je pomocí vhodných matematických metod vytvořit jednoduchou aplikaci, která bude schopna zpracovat sadu digitálních obrazů postižených atmosferickým seeingem, takovým způsobem, aby se výstupní data podobala co nejvíce skutečnosti. Dalším výstupem budou mapy posuvů jednotlivých dat vzhledem k jejich zprůměrovanému obrazu.
The goal of the thesis is creating simple software to modify entry data defected by atmospheric seeing and provide an output image, which is as much close to reality as possible. Another output is a group of images illustrating the move of every input image due to the average image of them.
Description
Citation
RÁRA, M. Numerické metody registrace obrazů s využitím nelineární geometrické transformace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Ivana Horová, CSc. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Petr Vašík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student přednesl prezentaci svojí diplomové práce na téma: Numerické metody registrace obrazů s využitím nelineární geometrické transformace. Práce se týká úpravou fotografie, která je postižena vlivem atmosférického seeingu. V následné diskuzi vystoupil doc. Martišek s komentáři k textu práce týkající se ostrosti obrazu a aliasingu. Docent Vašík diskutoval tvar konvolučního jádra pro diskrétní dvourozměrnou konvoluci. Docent Karpíšek položil otázku týkající se koeficientu korelace použitého v diplomové práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO