Výroba drtiče na plastový odpad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zaměřuje na návrh a výrobu drtiče 2H na plastový odpad pro malé firmy, domácnosti a bytové domy. Práce obsahuje stručný popis plastů, jejich vlastností a využití v praxi. Pojednává o nadměrné produkci plastů, necirkulační ekonomice odpadů a nedostatečném zpracování plastového odpadu. Jsou zde uvedeny příklady technologie sběru, třídění a recyklace a jejich možná aplikace v praxi. Součástí je přehled drtičů dostupných na českém a slovenském trhu a jejich vzájemné porovnání. Praktická část práce se soustřeďuje na samotný konstrukční návrh drtiče, jeho jednotlivé komponenty, parametry a ekonomičnost výroby. Součástí příloh je 3D model sestavy drtiče, přehled nakupovaných položek, výkresová dokumentace a fotodokumentace vyrobeného drtiče.
This thesis is focused on designing and manufacturing a shredder for plastic waste 2H for small companies, households and blocks of flats. Thesis contains brief description of plastics, their properties and usage in praxis. It deals with excessive production of plastic, noncircular economy of waste and unsatisfactory processing of plastic waste. There are examples of collecting, sorting and recycling technologies and their application in praxis. It consists of current overview of shredders available on Czech and Slovak market and their comparison. Practical part of this thesis focuses on design itself, its components, parameters and economic issues of manufacturing. Annex contains 3D model of shredder assembly, bought components overview, assembly drawings and photo documentation of created shredder.
Description
Citation
KVĚTOUN, J. Výroba drtiče na plastový odpad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výroba automobilových světel a technických svítidel
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. František Samek (člen) Ing. Jaroslav Schwarz (člen) RNDr. Marek Olivík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Antoš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězení následující Doplňující otázky: 1. Nebylo by vhodné vybavit navržený přístroj nějakým bezpečnostním mechanismem (např. spojkou)? 2. Jakou technologií byla vyrobena "cihla" z plastového odpadu? 3. Jak je řešena bezpečnost a ochrana zdraví obsluhy při práci na drtiči? 4. Jak dále zpracovat nadrcený plastový odpad? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO