Návrh zástavby zadní hnané nápravy příměstského autobusu SOR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá volbou vhodné nápravy a následným konstrukčním návrhem jejího uložení do rámu nového autobusu SOR. Je zde zpracováno zjištění zatěžujících sil při třech jízdních stavech. Dále je zde provedena pevnostní analýza nosníku nápravy, s využitím získaných sil.
This thesis deals with the choice of suitable rear axle and the subsequent design of its placement into the frame of the new SOR bus. There is processed the determination of loading forces in three types of driving conditions. Furthermore, the strength analysis of the axle beam is carried out using the forces obtained.
Description
Citation
POKORNÝ, O. Návrh zástavby zadní hnané nápravy příměstského autobusu SOR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) Ing. Jan Klimeš (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Študent zoznámil skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedal otázky oponenta. Ďalej odpovedal na dotazy od jednotlivých členov komisie: - Ako bola počítaná brzdná sila na koleso v záverečnej práci? Na čom závisí maximálna brzdná sila? Súčiniteľ priľnavosti. - Zmena konštrukcie: ako by vyzerala v budúcom návrhu? Čo by študent navrhoval? - Dotaz na otázku oponenta. Výroba zvarenca. - Líši sa tento druh zástavby od zabehnutých súčasných konceptov v doprave? Je tento návrh inšpirovaný inými zaužívanými konceptami? Ako zhodnotiť/validovať dosiahnuté výsledky, na koľko sú reálne? - Aký bol prínos študenta v práci na projekte. - Počítanie únavy v práci. Využitie súčiniteľov a ich zavedenie do výpočtu na základe použitej literatúry. - V prípade kmitania, aký spôsob výpočtu by študent zvolil. Aký cyklus by bol uvážený? - Aký druh budenia prichádza do úvahy v prípade autobusu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO