Pojezdové a zvedací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout a zkonstruovat pojezdové a zvedací zařízení pro přemisťování vrtulníku BELL s lyžinami. Manipulační zařízení slouží k transportu vrtulníku mezi letištní plochou a hangárem. Práce je rozdělena do několika hlavních částí. V první části je řešen konstrukční návrh pojezdového a zvedacího zařízení. Dále je proveden pevnostní výpočet vybraných částí a vypracování výkresové dokumentace, která obsahuje výkres sestavy a důležitých skupin.
The main objective of the thesis is to design and construct a taxiway and a lifting device for moving a BELL helicopter with slides. Handling equipment is used for transporting helicopters between the airfield and hangars. The thesis is divided into several parts. The first part includes the design of taxiway and lifting equipment. Other parts contain strength calculation of selected parts and design documentation, which includes assembly drawings and important groups drawings.
Description
Citation
KUKLA, A. Pojezdové a zvedací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO